5 Favoritt-øvelser

Trening, verdens beste følelse! Å finne øvelser som er perfekt for din kropp og dine treningsmål kan være utfordrende. Kjenner du igjen utfordringen? Da er dette innlegget for deg! Vi har satt sammen en liste over våre 5 favorittøvelser. Alle øvelsene er valgt med mål om å styrke og forme kroppen din.

Alle øvelsene er generelle og bør kunne gi god fremgang hos alle, enten du er ny eller har erfaring innenfor trening. Alle øvelser er mulig å utføre uten noe utstyr. Blir det for lett, kan du legge på vekt. De 5 utvalgte øvelsene skal kunne trene hele kroppen, men med fokus på underkroppen og kanskje spesielt rumpe.

  1. Knebøy (Squats)

Knebøy er en av de mest effektive øvelsene for å styrke hele underkroppen. Bein og rumpe er under stor belastning, noe som er positivt for muskelvekst. En korrekt utført knebøy vil også ta på korsryggen og mer.

  1. Markløft (Deadlift)

Markløft er en øvelse som trener mer eller mindre hele kroppen. Rygg, rumpe og hamstrings er musklene som er under størst belastning på grunn av at man drar stangen oppover. Markløft er kjent som en av de beste øvelsene for å bygge styrke i kjerneområdet.

  1. Push Ups

Push ups er en klassisk øvelse som tar for seg store deler av overkroppen, men kanskje spesielt bryst, skuldre og armer. Øvelsen kan utføres hvor som helst. Blir det for lett, kan man legge på vekt. Push ups er en fin måte å bygge styrke og stabilitet i overkroppen.

  1. Pull Ups

Pull ups er for mange kjent som en krevende øvelse. Den tar for seg muskelgruppene rygg, skuldre og store deler av armene. Med tiden kan du øke repetisjoner. Hva er vel bedre enn å imponere vennene dine med noen pull ups?

  1. Planke

Planke er nok den beste øvelsen for å styrke kjernemuskulaturen og forbedre kroppsstabiliteten, til tross for at den er statisk. Ved å holde en planke i flere sekunder eller minutter, kan du bedre både styrken og balansen.

De 5 nevnte øvelsene kan være en god treningsøkt i seg selv, eller deler av et mer komplekst program. Enten du trener hjemme eller på treningssenteret, tror vi du kan føle progresjon ved øvelsene. Ha det gøy og nyt reisen mot en sterkere og sunnere kropp!

Lykke til med treningen, treningsentusiastene bak Noprint.no heier på deg.


You may also like

Se alt
Example blog post
Example blog post
Example blog post